Publikavimo data: 2024-05-25
Suflė su čederio sūriu, rūgštynėmis ir ančiuviais
Pasak legendos, pirmasis čederio sūris atsirado, kai pamiršusi melžėja paliko kibirą su pienu Čederio urvuose ir pamiršo apie jį. Pienas sugedo ir kurį laiką išbuvo oloje, kol tapo sūriu. Su čederio sūriu galima gaminti bet ką: kiaušinienę ir omletą, daržoves, garnyrus, sriubas ir net sausainius. Ypač šis sūris "tinka", kai reikia skaniai ir sočiai užkąsti, pavyzdžiui, suflė su tarkuotu čederiu, šviežiais ančiuviais ir žolelėmis. Iškepkite visa tai orkaitėje ir viskas gerai!
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka arba smulkiai supjaustykite peiliu. Dalį tarkuoto sūrio užbarstykite ant aliejumi pateptų formų, kad jis liktų ant formų šonų.
Žingsnis 2
Miltus suberkite į puodą ir šiek tiek pašildykite. Sudėkite sviestą ir maišydami virkite 1 minutę. Palaipsniui, nenustodami maišyti, supilkite pieną.
Žingsnis 3
Paruoškite klasikinį bešamelio padažą. Atidėkite jį į šalį uždengę dangčiu arba uždengę maistine plėvele. Kai mišinys šiek tiek atvės (iki 55-60 laipsnių), suplakite į jį trynius.
Žingsnis 4
Susmulkinkite rūgštynes ir ančiuvius. Išplakite baltymus iki standžių baltų viršūnių su trupučiu druskos.
Žingsnis 5
Į šiltą kiaušinių trynių mišinį atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus, rūgštynes ir smulkintus ančiuvius. Sudėkite likusius išplaktus baltymus ir ant viršaus užbarstykite likusį sūrį.
Žingsnis 6
Į paruoštas formeles šaukštu pilkite suflė masę iki pat aukščio. Tupia peilio puse išlyginkite paviršių. Prieš kepdami taip pat turėtumėte peiliu apibėgti formelių kraštus, kad suflė geriau pakiltų.
Žingsnis 7
Padėkite formeles ant kepimo skardos ir į skardos dugną pilkite karštą vandenį, kad vanduo būtų bent 1,3 karto didesnis už formelių aukštį. Dėkite suflė į orkaitę 7-8 minutėms. Viršus taps auksinis ir pakils 1,5-3 cm nuo krašto. Išėmus suflė iš orkaitės, mišinys gali šiek tiek nusėsti.
Kategorijos