Publikavimo data: 2024-04-28
Šukučių pasta
Makaronų su šukutėmis grietinėlės padaže receptas priklauso italų virtuvei, o patiekalas yra dietinis. Rinkdamiesi makaronus atkreipkite dėmesį į sudėtį: produktai turėtų būti pagaminti iš kietųjų kviečių. Geriausias pasirinkimas bus spagečiai arba fettuccini. Šviežios šukutės yra kreminės baltos arba rausvos spalvos, turinčios gaivų jūros kvapą. Šukučių mėsa yra šiek tiek saldi ir švelni. Prie jų tinka neutralių spagečių ir kreminio padažo derinys.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Makaronai verda apie 7-12 minučių, tačiau geriau patikrinti ant pakuotės nurodytą laiką. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite. Kai užvirs, sudėkite sveikus spagečius taip, kad jie gulėtų vėduoklėje. Įberkite apie 9 g druskos ir, neuždengę dangčiu, virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Išvirusius spagečius nusausinkite ir nuvarvinkite į sietelį. Nereikia nuplauti vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite prieskonių mišinį. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, raudonėlį, svogūnų miltelius, česnakų miltelius, papriką ir Kajeno pipirus. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite šukutes. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje sviestą. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus. Sumaišykite šukutes su 1 valgomuoju šaukštu prieskonių, įberkite apie 0,5 šaukštelio druskos. Sudėkite šukutes į sviestą ir kepkite iš vienos pusės 1-2 minutes, kol jos taps auksinės spalvos, tada tiek pat laiko kepkite iš kitos pusės ir perkelkite šukutes į švarią lėkštę.
Žingsnis 4
Paruoškite daržoves. Į keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite 3-5 minutes, tada sudėkite susmulkintą česnaką. Pasirodžius gražiam česnako aromatui, supilkite į keptuvę grietinėlę, sudėkite pesto, likusį šaukštą prieskonių mišinio. Padažą išmaišykite ir virkite 2-3 minutes, per tą laiką jo tūris turėtų sumažėti perpus. Tada į padažą sudėkite šukutes, suberkite išvirtus makaronus. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Po 3-5 minučių nuimkite patiekalą nuo ugnies, suberkite parmezaną ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite.
Kategorijos