Publikavimo data: 2024-06-08
"Sultana" bagetė
Bagetė su sultenėmis - tai ir duona, ir sveikas kepinys vienu metu. Miltuose, žinoma, yra daug kalorijų. Tačiau liesa bagetė su džiovintais vaisiais vis tiek yra mažiau kenksminga nei, pavyzdžiui, keksas ar pyragas. Prieš minkydami tešlą, nepamirškite gerai nuplauti ir pamirkyti uogų. Sausos sultenės sugadins duonos skonį, nes ištrauks drėgmę. Išmirkytos razinos, priešingai, duoną padarys minkštesnę.
Žingsnis 1
Ištirpinkite užkandį. Sumaišykite šaukštą miltų (30 g) su 3 šaukštais vandens (30 ml). Pastatykite į karštį 3-4 valandoms. Per tą laiką mišinys pradės burbuliuoti. Įpilkite šiek tiek mažiau nei šaukštą miltų (20 g) ir 2 valgomuosius šaukštus vandens (20 ml). Išmaišykite. Vėl palikite 3-4 valandoms.
Žingsnis 2
Pasigaminkite oparą. Sumaišykite likusius miltus ir vandenį, pagardinkite druska. Palikite 20-30 minučių raugti šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Į tešlą supilkite raugą, mieles ir rūgštynes. Išmaišykite. Tešla turi būti lygi, nelipni.
Žingsnis 4
Paruoškite bagetes su sultenėmis. Tešlą rankomis padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite po rutuliuką. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių. Po to kiekvieną rutuliuką iškočiokite į plokštainį, susukite į ritinėlius. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir pabarstykite miltais. Išdėliokite bagetes. Dėkite į karštą orkaitę 60 minučių. Tada ant bagučių peiliuku padarykite įstrižų pjūvių, patepkite vandeniu. Kepkite 250 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kategorijos