Publikavimo data: 2025-08-20
Sultanų pyragas
Skanus ir lengvai pagaminamas pyragas, kuriuo džiaugsis ir suaugusieji, ir vaikai.
Žingsnis 1
Užšaldykite tešlą (jei užšaldyta), iškočiokite ją ant miltais pabarstytos lentos ir atskirkite mažiau nei pusę, atidėkite papuošimui.
Žingsnis 2
Kepimo skardą ištepkite sviestu.
Žingsnis 3
Dėkite tešlą ant kepimo skardos, paskirstykite ją po visą paviršių, užpilkite kečupo arba pomidorų pastos.
Žingsnis 4
Šaukštu tolygiai paskirstykite kečupą.
Žingsnis 5
Ant viršaus tolygiai užbarstykite pusę stambiai tarkuoto sūrio (likusį pasilikite paskutiniam sluoksniui).
Žingsnis 6
Pomidorus supjaustykite kvadratėliais ir trikampėliais.
Žingsnis 7
Į kitą sluoksnį sudėkite pomidorus.
Žingsnis 8
Alyvuoges supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 9
Kitame sluoksnyje išdėliokite alyvuoges.
Žingsnis 10
Dešreles perpjaukite pusiau ir dar kartą perpjaukite pusiau, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 11
Sudėkite dešrelių sluoksnį, tolygiai paskleiskite jį po visą paviršių.
Žingsnis 12
Likusį tešlos gabalą suplokite kočėlu.
Žingsnis 13
Supjaustykite pakankamai ilgas juostas, kad uždengtų pyragą skersai.
Žingsnis 14
Tolygiai apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu, o tešlos juosteles paskirstykite ant pyrago ir jų galus pritvirtinkite prie pyrago šonų.
Žingsnis 15
30 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos