Publikavimo data: 2024-06-22
Sultinga lazanija su vištienos filė
Sultinga lazanija su vištienos filė yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos gaminti jums tikrai patiks. Iš pirmo žvilgsnio patiekalas gali pasirodyti gana sudėtingas, tačiau jei neskubėsite ir laikysitės recepto, pamatysite, kad jis nėra toks sudėtingas. Lašinių lakštai, išmirkyti švelnia vištienos filė pomidorų pastoje ir prieskoniais pagardintame bešamelio padaže, tikrai jus sužavės.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus, morkas, pomidorus ir filė ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite pomidorų pastos, cukraus, pipirų ir druskos pagal skonį. Troškinkite po dangčiu apie valandą.
Žingsnis 3
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Supilkite pieną ir greitai maišykite ant silpnos ugnies, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 4
Kai miltai ištirps ir mišinys sutirštės, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 5
Į riebalais išteptą formą kaip pirmąjį sluoksnį sudėkite trečdalį Bešamelio padažo. Ant antrojo sluoksnio užtepkite pusę "Balagnese" padažo. Pabarstykite sūriu ir sudėkite makaronų lakštus. Viską pakartokite dar kartą.
Žingsnis 6
Paskutinį sluoksnį aptepkite Bešamelio padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 7
Uždenkite folija ir siųskite į įkaitintą orkaitę 25 minutėms 180 laipsnių temperatūroje. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių, kad sūris taptų auksinis. Prieš patiekdami palikite lazaniją 15 minučių atvėsti.
Kategorijos