Sultinga lazanijos bolonė su bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Sultinga lazanijos bolonė su bešamelio padažu

Bolonijos lazanija su bešamelio padažu yra vienas skaniausių itališkos virtuvės patiekalų. Nenuostabu, kad jis užkariavo daugelio žmonių širdis už Italijos ribų ir dabar jo galima paragauti visuose pasaulio kampeliuose. Tačiau šiais laikais lazaniją nesunku pasigaminti namuose. Pramonė gamina jai paruoštus lakštus, tereikia paruošti įdarą, padažą ir iškepti. Šiuo aromatingu, sultingu, švelnios tekstūros patiekalu šeima gali mėgautis kasdien.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultinga lazanijos bolonė su bešamelio padažu Žingsnis 1
Keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Tada sudėkite mėsą, tarkuotą česnaką ir viską kartu pakepinkite.

Žingsnis 2

Sultinga lazanijos bolonė su bešamelio padažu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite neluptus pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę su malta mėsa. Pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Sultinga lazanijos bolonė su bešamelio padažu Žingsnis 3
Bešamelio padažui į dubenį į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir išmaišykite. Tada lėtai supilkite pieną ir maišydami virkite, kol sutirštės.

Žingsnis 4

Sudėkite lazaniją į aliejumi pateptą indą. Pakaitomis sluoksniuokite lakštus, pomidorų ir mėsos mišinį, bešamelį ir tarkuotą sūrį, kol sunaudosite visus ingredientus. Ant viršaus vėl pabarstykite sūrio ir siųskite į orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos