Publikavimo data: 2024-10-12
Sultinga lazanijos bolonė su bešamelio padažu
Bolonijos lazanija su bešamelio padažu yra vienas skaniausių itališkos virtuvės patiekalų. Nenuostabu, kad jis užkariavo daugelio žmonių širdis už Italijos ribų ir dabar jo galima paragauti visuose pasaulio kampeliuose. Tačiau šiais laikais lazaniją nesunku pasigaminti namuose. Pramonė gamina jai paruoštus lakštus, tereikia paruošti įdarą, padažą ir iškepti. Šiuo aromatingu, sultingu, švelnios tekstūros patiekalu šeima gali mėgautis kasdien.
Žingsnis 1
Keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Tada sudėkite mėsą, tarkuotą česnaką ir viską kartu pakepinkite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite neluptus pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę su malta mėsa. Pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Bešamelio padažui į dubenį į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir išmaišykite. Tada lėtai supilkite pieną ir maišydami virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją į aliejumi pateptą indą. Pakaitomis sluoksniuokite lakštus, pomidorų ir mėsos mišinį, bešamelį ir tarkuotą sūrį, kol sunaudosite visus ingredientus. Ant viršaus vėl pabarstykite sūrio ir siųskite į orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos