Publikavimo data: 2025-08-21
Sultinga šavarma
Šavarma taip pat vadinama šašarma. Tačiau kad ir kaip keistųsi pavadinimas, esmė nesikeičia. Šavarma - tai mėsa ir daržovės pitoje. Tokį patiekalą galima paruošti ne tik restorane, kavinėje, bet ir namuose patiems. Jis ruošiamas iš turimų ingredientų. Gaminimas neužims daug laiko, nes nereikia vargti su tešla, ji jau paruošta. Tačiau jei norite, tešlą galite pasiruošti patys.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paimkite kiaušinį. Suplakite trynį ir padažus trintuvo dubenyje iki vientisos masės. Sudėkite kefyrą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuplautas daržoves nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite agurkus griežinėliais, prieš tai pašalindami uodegėles. Pomidorą perpjaukite pusiau ir supjaustykite skiltelėmis. Ant pjaustymo lentelės peiliu smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles.
Žingsnis 4
Ant stalo padėkite pitos lakštą ir jį išlyginkite. Ant jo sudėkite keptus mėsos gabalėlius. Ant mėsos užpilkite padažą, tada išdėliokite daržoves ir žoleles.
Žingsnis 5
Apvyniokite pitą iš visų pusių į voką ir kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol apskrus. Kai pita iškeps, nuimkite nuo viryklės ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos