Publikavimo data: 2024-10-14
Sultinga šavarma su korėjietiškomis morkomis ir grybais
Šavarma - tai garsus greitasis maistas, pirmą kartą paruoštas Vokietijoje. Pasirodė, kad jis labai skanus ir greitai paruošiamas, todėl šis greitas maistas greitai išpopuliarėjo. Kiekviena šalis turi savo šio patiekalo gaminimo variantą ir visur jis yra unikalus, kaip ir šio greito maisto pavadinimas. Vienur jis vadinamas šavarma, kitur - šaverma, dar kitur - deniere. Šavarma laikoma labai sotu patiekalu ir dažnai pakeičia pilnavertį maistą.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Atskirose keptuvėse ant vidutinės ugnies maišydami kepkite grybus ir mėsą, kol iškeps, tai užtruks apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Agurką supjaustykite apskritimais, o vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Išskleiskite lavašo lakštą, patepkite jį majonezu ir kečupu, ant viršaus sudėkite keptą vištienos krūtinėlę ir pievagrybius. Sudėkite griežinėliais pjaustytus agurkus ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 3
Pekino kopūstus supjaustykite griežinėliais. Dėkite jį ant šavarmos ir ant viršaus uždėkite mažus sūrio gabalėlius. Suvyniokite šavarmą į voką ir įdėkite į iki 220 ℃ įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada ištraukite ir patiekite į stalą.
Kategorijos