Publikavimo data: 2024-10-13
Sultinga šavarma su vištiena, kariu ir pomidorais
Nustebinkite savo artimuosius, draugus ir pažįstamus paruošdami skanią ir sveiką šašarmą, kurios paslaptis - specialus vištienos marinatas. Toks patiekalas būna sultingas, sotus, o kartu labai ryškus ir gražus. Išbandykite šį paprastą receptą, ir tikrai gaminsite jį kartas nuo karto, vėl ir vėl.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite vidutinio ilgio juostelėmis, suberkite karį, papriką, druską, pipirus ir užpilkite sojų padažu. Kruopščiai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Palikite mėsą marinuotis valandą.
Žingsnis 2
Kai mėsa bus marinuota, paruoškite varškės padažą. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su jogurtu bei majonezu, tada sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Atskirai supjaustykite svogūną pusžiedžiais, o pomidorus - plonais griežinėliais, kad būtų lengviau juos sudėti.
Žingsnis 4
Marinuotą vištieną apkepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Kepamus gabalėlius sudėkite vienu sluoksniu. Priklausomai nuo keptuvės dydžio, gali prireikti kelių sluoksnių. Kepkite vištieną maždaug po minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Dėkite maistą ant vienos pyrago pusės, palikdami 3 cm kraštus iš abiejų pusių. Tai daroma tam, kad galėtumėte patogiai susukti suktinukus. Pirmiausia užtepkite varškės padažo, tada ant jo sluoksniuokite svogūnus, pomidorus ir vištieną. Jei norite, galite įdėti sūdytų arba šviežių agurkų, supjaustytų ratukais.
Žingsnis 6
Susukite šavarmą į ritinėlį, šonus uždengdami paruoštais įdubimais. Suktinukas geriau laikysis, jei pirmiausia padarysite vieną posūkį išilgai pitos, tada uždengsite šonus ir susuksite šavarmą iki galo. Apkepkite suktinuką iš abiejų pusių, kol taps traškus. Kad uodegėlė nesusisuktų, pirmiausia apkepkite neuždengtą pusę.
Kategorijos