Sultinga vištienos filė su daržovių Ratatouille padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Sultinga vištienos filė su daržovių Ratatouille padažu

Ratatouille yra labai populiarus prancūziškas patiekalas, gaminamas iš baklažanų, cukinijų, saldžiųjų paprikų ir pomidorų. Yra daugybė ratatujo variantų, daržovės gali būti pjaustomos apskritimais, griežinėliais ar kubeliais, kepamos orkaitėje arba troškinamos keptuvėje, derinamos su bulvėmis ar minkštu sūriu. Labai skanu, jei klasikinis daržovių mišinys kepamas orkaitėje su vištienos filė. Švelni vištienos mėsa po sultingų daržovių ir sūrio "paltu" įsigeria į jų skonį ir sultis, gaunasi labai skani, o ją paruošti lengva ir greita. Kad pajustumėte tikro prancūziško ratatouille skonį, būtinai į daržoves įberkite Provanso žolelių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga vištienos filė su daržovių Ratatouille padažu Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite česnaką ir, kai tik nuo įkaitusio aliejaus pasklis česnako kvapas, sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite apie 5 minutes, supilkite sojų padažą ir susmulkintus konservuotus pomidorus be odelės. Pabarstykite Provanso žolelėmis ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Sultinga vištienos filė su daržovių Ratatouille padažu Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite trupučiu aliejaus, išdėliokite vištienos filė, pabarstykite druska ir pipirais. Filė galima lengvai pamušti dideliu virtuviniu peiliu arba mėsos plaktuku.

Žingsnis 3

Sultinga vištienos filė su daržovių Ratatouille padažu Žingsnis 3
Ant filė sudėkite karštas daržoves iš keptuvės, išlyginkite mentele ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, cukinijų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, ypatingi receptai, Ratatouille, be įprastų alergenų

Kategorijos