Publikavimo data: 2025-08-19
Sultinga vištienos filė su daržovių Ratatouille padažu
Ratatouille yra labai populiarus prancūziškas patiekalas, gaminamas iš baklažanų, cukinijų, saldžiųjų paprikų ir pomidorų. Yra daugybė ratatujo variantų, daržovės gali būti pjaustomos apskritimais, griežinėliais ar kubeliais, kepamos orkaitėje arba troškinamos keptuvėje, derinamos su bulvėmis ar minkštu sūriu. Labai skanu, jei klasikinis daržovių mišinys kepamas orkaitėje su vištienos filė. Švelni vištienos mėsa po sultingų daržovių ir sūrio "paltu" įsigeria į jų skonį ir sultis, gaunasi labai skani, o ją paruošti lengva ir greita. Kad pajustumėte tikro prancūziško ratatouille skonį, būtinai į daržoves įberkite Provanso žolelių.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite česnaką ir, kai tik nuo įkaitusio aliejaus pasklis česnako kvapas, sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite apie 5 minutes, supilkite sojų padažą ir susmulkintus konservuotus pomidorus be odelės. Pabarstykite Provanso žolelėmis ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite trupučiu aliejaus, išdėliokite vištienos filė, pabarstykite druska ir pipirais. Filė galima lengvai pamušti dideliu virtuviniu peiliu arba mėsos plaktuku.
Žingsnis 3
Ant filė sudėkite karštas daržoves iš keptuvės, išlyginkite mentele ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 25 minutes.
Kategorijos