Publikavimo data: 2024-10-22
Sultingas grikių apkepas su grybais
Nepaisant įprastos nuomonės, kad geriausias grybų draugas yra bulvės, jūsų dėmesiui pateikiame slovėnišką grikių ir grybų troškinio receptą. Grikiai pasižymi daugybe naudingų savybių ir pagrįstai laikomi košių karaliene, o jų paruošimas kartu su grybais ir malta mėsa patiekalui suteikia nepakartojamų skonių. Išbandykite šį lengvai pagaminamą troškinį ir jis taps nuolatiniu svečiu ant jūsų stalo.
Žingsnis 1
Augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus, pomidorų tyrę ir žoleles, uždenkite ir troškinkite, kol išgaruos visas grybų skystis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Į aliejumi pateptą formą pakaitomis vienodais sluoksniais sudėkite pusę virtų grikių, faršą iš maltos mėsos ir grybų ir likusius grikius.
Žingsnis 3
Pagaminkite įdarą, sumaišydami kiaušinius ir grietinę, ir tolygiai supilkite jį į kepimo indą. Papuoškite pasiliktais keptais grybais ir petražolių lapeliais ir 20 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos