Publikavimo data: 2025-08-19
Sultingas ir pikantiškas baklažanų, bryndzos ir paprikų terinas
Nors patiekalo pavadinimas mus pasiekė iš Prancūzijos, toks klasikinis baklažanų, saldžiųjų paprikų, sūrio, žolelių ir česnakų derinys būdingas daugeliui pasaulio virtuvių. Ypač graikų, bulgarų, rumunų, moldavų ir kt. Jame taip pat yra daug Viduržemio jūros regiono valgymo stiliaus, kuris pripažintas sveikiausiu pasaulyje, elementų. Taigi baklažanų teriną galima vadinti puikiu užkandžiu visiems. Jei nusprendėte maitintis Viduržemio jūros regiono stiliumi, pradėkite nuo šio paprasto ir skanaus patiekalo.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite plonais 0,5 cm griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį lengvai patepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje po 4 minutes iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite išilgai ir kepkite 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Tada nulupkite odelę.
Žingsnis 3
Petražoles nuvarvinkite, kad šiek tiek suminkštėtų. Paruoškite įdarą: sutrinkite bryndzą, sudėkite česnaką ir majonezą.
Žingsnis 4
Gilią lėkštę išklokite maistine plėvele ir sudėkite baklažanų griežinėlius, šiek tiek persidengiančius ir kabančius per dugną ir šonus. Paskleiskite ploną sluoksnį bryndzos mišinio, tada paprikas, pagal skonį druskos, pipirų ir pabarstykite petražolėmis. Ant viršaus dėkite sūrio mišinio, tada padarykite dar vieną sluoksnį. Uždenkite baklažanų kraštus, sandariai uždenkite maistine plėvele ir kelioms valandoms nusiųskite į šaldytuvą po presu.
Kategorijos