Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingas kiaulienos užkandis
Dėl sultingo kriaušių įdaro ir kepimo savo sultyse rankovėje mėsa būna labai minkšta. Mėsą lengva paruošti, nepaisant to, kad patiekalui iškepti prireiks šiek tiek daugiau laiko. Tačiau ji gaunasi skani, graži ir su neįprastu patiekalu jūsų šventiniam stalui ar ramiai šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite mažais maždaug 2 cm griežinėliais. Neperpjaukite iki galo, kad apatinis sluoksnis liktų nepažeistas. Taip turėsite kažką panašaus į knygą.
Žingsnis 2
Mėsą iš visų pusių gerai aptepkite prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Kai visas mėsos gabalas bus apvoliotas, tolygiai pabarstykite mėsą nedideliu kiekiu druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Paimkite patogų gilų dubenį ir įdėkite į jį 1,5 valandos marinuoti paruoštą, riebalais pateptą mėsą. Uždenkite mėsą maistine plėvele. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Žingsnis 4
Nuplautas kriaušes supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais ir sudėkite į mėsos įpjovas. Sudėkite mėsą į kepimo indą ir padėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 5
Į įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo skardą ir kepkite kiaulieną, kol paruduos. Kai mėsa paruduos, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite, kol iškeps, retkarčiais apšlakstydami vynu arba sultimis iš formos.
Žingsnis 6
Kepkite mėsą apie 1,5 valandos, kol visiškai iškeps. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalo ir dydžio.
Žingsnis 7
Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite maždaug 20 minučių pastovėti. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite jį ant kiaulienos. Patiekalas paruoštas patiekti.
Kategorijos