Publikavimo data: 2025-08-18
Sultingas ožkos kebabas su acto marinatu
Sultingas ožkos kebabas su acto marinatu - europietiškas patiekalas. Iki XV a. šašlykas buvo vadinamas "spjaudyta mėsa". Mat tada ji buvo kepama ant iešmo. Šašlykas gaminamas iš bet kokios mėsos. Svarbiausia jį ruošiant yra marinato pasirinkimas. Marinatas gaminamas iš kefyro, alaus, sodos, acto ir kitų produktų, dėl sultingumo dedama daug svogūnų ir įvairių prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 1
Supjaustykite nugarinę porcijomis ir sudėkite į gilų dubenį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką stambiai sukapokite. Svogūną ir česnaką sudėkite į nugarinę.
Žingsnis 2
Į nugarinę suberkite druską ir kitus prieskonius, augalinį aliejų, sojų padažą, pieną, actą ir viską gerai išmaišykite. Palikite marinuotis vėsioje vietoje 2 valandas.
Žingsnis 3
Kiaulienos lašinius supjaustykite plonais griežinėliais. Ant iešmo pakaitomis suverkite marinuotos mėsos ir lašinių griežinėlius. Dėkite ant grotelių, kol iškeps, retkarčiais apversdami.
Kategorijos