Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingas pyragas su kopūstais ir mėsa
Šio nuostabaus pyrago receptą gavau iš savo mamos. Naudoju parduotuvėje pirktą tešlą, kad pagreitinčiau ir supaprastinčiau procesą. Pyragas gaunasi sultingas ir sotus. Jums reikės tik kelių ingredientų.
Žingsnis 1
Jei tešla nėra užšaldyta, prieš tai ją reikia atitirpinti. Palikite tešlą kambario temperatūroje apie 40-50 minučių, kad pakiltų, tik prieš tai ją išimkite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus ir kepkite keptuvėje apie 5 minutes, tada uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami, jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens, kad kopūstai nesudegtų. Pabaigoje pasūdykite. Kopūstai turi tapti minkšti. Nuimkite nuo ugnies ir perkelkite į lėkštę, kad atvėstų.
Žingsnis 3
Tuo tarpu kepkite faršą ir svogūną apie 5-7 minutes, kol faršo spalva pasikeis iš raudonos į pilką, o svogūnas suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska. Taip pat atvėsinkite.
Žingsnis 4
Tada pagaminkite pyragą. Ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus padalykite tešlą per pusę ir kiekvieną iškočiokite į kepimo skardos dydžio stačiakampį.
Žingsnis 5
Ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos dėkite pirmąją tešlos pusę, ant jos tolygiai paskirstykite įdarą: kopūstus, tada maltą mėsą. Aplink kraštus palikite 1-1,5 cm tarpą, kad pyragas užsidarytų. Ant viršaus uždėkite antrąją tešlos pusę ir užspauskite.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite 35 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Kategorijos