Publikavimo data: 2024-05-19
Sultingas wok su bulvėmis
Wok - tai kiniškos apvalios keptuvės pavadinimas. Klasikiniai Wok patiekalai gali būti gaminami ir ant specialios keptuvės, ir ant paprastos keptuvės, nes tai nesugadina patiekalo skonio. Šio patiekalo gaminimas neužims daug laiko ir gali puikiai tikti šeimos vakarienei. Jame taip pat bus naudojama maišymo technika - greitas kepimas karštame aliejuje.
Žingsnis 1
Į įkaitintą wok keptuvę įpilkite šešis šaukštus augalinio aliejaus. Kai aliejus įkais, suberkite svogūnus. Kepkite svogūnus maišymo būdu, kol jų kampučiai taps lengvai auksinės spalvos, kad aliejus įgautų kepintų svogūnų kvapą. Išimkite svogūnus dantytu šaukštu.
Žingsnis 2
Į likusį aliejų suberkite bulves ir maišydami jas apkepkite. Kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Kepimo viduryje pasūdykite. Patikrinkite, ar bulvės yra minkštos.
Žingsnis 3
Sudėkite svogūną ir įmuškite kiaušinį. Įjunkite aukštą degiklio temperatūrą. Apkepkite aktyvųjį kepsnį, kol iškeps.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūną ir įmuškite kiaušinį. Pasukite degiklį į aukštą temperatūrą. Kepkite, kol iškeps.
Kategorijos