Publikavimo data: 2025-08-20
Sultingi grybai folijoje
Šampinjonus prieš daugiau nei tūkstantį metų atrado italai, tačiau Europoje jie pradėti auginti tik XVIII amžiuje. Pavadinimas "champignon" yra prancūziškas ir verčiamas kaip "grybas". Dažnai dietos besilaikantys žmonės grybus įtraukia į savo racioną, nes jie yra maistingi ir turi mažai kalorijų.
Žingsnis 1
Nuvalykite grybus, nuimkite plėvelę nuo kotelių, atsargiai nuimkite kotelius nuo kepurėlių ir šaukštu išvalykite kepurėlių vidų. Neišmeskite iš kepurėlių išvalytų grybų "vidurių", jie dar bus naudingi.
Žingsnis 2
Paimkite keptuvę, įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Nulupkite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Smulkiai supjaustykite vištienos filė ir grybų kojeles, sudėkite į keptuvę su svogūnais, taip pat sudėkite likusius grybus, kuriuos nulupote nuo kepurėlių. Kepkite faršą, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Į įdarą supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo skardą, išklokite ją folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Įdarykite grybų kepurėles faršu (atsargiai, kad nepažeistumėte kepurėlių) ir sudėkite jas ant kepimo skardos.
Žingsnis 5
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200°. Sutarkuokite sūrį ir gausiai apibarstykite grybus. Dėkite skardą su grybais į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol sūris visiškai išsilydys ir paruduos. Sudėkite grybus į lėkštę ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos