Sultingi grybai folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sultingi grybai folijoje

Šampinjonus prieš daugiau nei tūkstantį metų atrado italai, tačiau Europoje jie pradėti auginti tik XVIII amžiuje. Pavadinimas "champignon" yra prancūziškas ir verčiamas kaip "grybas". Dažnai dietos besilaikantys žmonės grybus įtraukia į savo racioną, nes jie yra maistingi ir turi mažai kalorijų.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Sultingi grybai folijoje Žingsnis 1
Nuvalykite grybus, nuimkite plėvelę nuo kotelių, atsargiai nuimkite kotelius nuo kepurėlių ir šaukštu išvalykite kepurėlių vidų. Neišmeskite iš kepurėlių išvalytų grybų "vidurių", jie dar bus naudingi.

Žingsnis 2

Sultingi grybai folijoje Žingsnis 2
Paimkite keptuvę, įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Nulupkite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Smulkiai supjaustykite vištienos filė ir grybų kojeles, sudėkite į keptuvę su svogūnais, taip pat sudėkite likusius grybus, kuriuos nulupote nuo kepurėlių. Kepkite faršą, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Sultingi grybai folijoje Žingsnis 3
Į įdarą supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 4

Sultingi grybai folijoje Žingsnis 4
Paimkite kepimo skardą, išklokite ją folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Įdarykite grybų kepurėles faršu (atsargiai, kad nepažeistumėte kepurėlių) ir sudėkite jas ant kepimo skardos.

Žingsnis 5

Sultingi grybai folijoje Žingsnis 5
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200°. Sutarkuokite sūrį ir gausiai apibarstykite grybus. Dėkite skardą su grybais į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol sūris visiškai išsilydys ir paruduos. Sudėkite grybus į lėkštę ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos