Publikavimo data: 2024-06-08
Sultingi koldūnai su dviejų rūšių mėsa
Koldūnai yra gerai pažįstami ir mėgstami vaikų bei suaugusiųjų. Taip yra dėl jų skonio, mėsos įdaro aromato. Kaip patiekalas jie vertingi ir dėl savo sudėties - baltymų, riebalų ir angliavandenių. Nepaisant krakmolo kiekio, kuris kai kuriais atvejais nenurodomas, jie ilgai išlaiko sotumą. Juos gali ruošti labiau patyrę virėjai, tačiau pradedantieji gali greitai išmokti tai daryti.
Žingsnis 1
Sumaišykite jautienos ir kiaulienos faršą, sudėkite blenderiu arba mėsmale sumaltą svogūną. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir padėkite į šaldytuvą, kad išbrinktų.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius, supilkite verdantį šaltą vandenį, įberkite druskos ir išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus. Maišykite, kol gausite tvirtą tešlos rutulį, kuris nelimpa prie rankų. Leiskite tešlai pailsėti 20 minučių.
Žingsnis 3
Atpjaukite gabalėlį tešlos ir iškočiokite ploną dešrelę. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. Iš kiekvieno iš jų iškočiokite apvalius plokščius pyragėlius ir į vidurį dėkite maltos mėsos. Koldūnus formuokite apvyniodami galus ausies forma. Virkite koldūnus 5 minutes pasūdytame verdančiame vandenyje su lauro lapu.
Kategorijos