Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingi koldūnai su petražolėmis
Tikrai nežinoma, kada ir kaip atsirado koldūnų receptas. Taip yra dėl to, kad daugelis žmonių jo autorystę priskiria sau. Vienaip ar kitaip, šio patiekalo gimimo vieta laikoma Kinija. Tačiau į Rusiją šis patiekalas atkeliavo XV a. ir labai greitai įsitvirtino. Šiandien kalbėsime apie netradicinį koldūnų gaminimo receptą. Be įprastų ingredientų, į jo sudėtį įtraukime žalumynų, kurių užduotis - suteikti patiekalui skonio ir pikantiškumo. O naudos iš tokių koldūnų bus kur kas daugiau.
Žingsnis 1
Mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale, įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir išplakite maltinukus iki vientisos konsistencijos. Į faršą įberkite smulkintų petražolių ir įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Sumaišykite sūdytą pieną ir 400 g miltų. Užminkykite tešlą ir įdėkite ją į maišelį 15 minučių. Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite 3 mm storio sluoksniu. Stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėkite įdaro ir formuokite koldūnus.
Žingsnis 3
Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos. Į verdantį vandenį sudėkite koldūnus ir virkite 10 minučių nuo antro virimo.
Kategorijos