Publikavimo data: 2024-06-08
Sultingi koldūnai su vyšniomis
Vareniki su bet kokiomis uogomis yra skanus ir populiarus patiekalas, tačiau vyšnios tarp jų užima ypatingą vietą. Jos išlaiko savo formą, nepakartojamą skonį ir daug naudingų savybių - priešuždegiminių medžiagų ir natūralių antiseptikų. Gaminant koldūnus gali dalyvauti visa šeima, o tada jais galima mėgautis ir arbatos vakarėlyje.
Žingsnis 1
Įmaišykite kiaušinį ir druską. Supilkite šaltą vandenį ir išmaišykite. Dalimis supilkite miltus ir išminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Vyšnias užbarstykite cukrumi ir palikite, kad išsiskirtų sultys. Tada pertrinkite per sietelį. Vyšnias apibarstykite krakmolu ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite 3 mm storio sluoksniu. Iškočiokite 7,5-8 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po kelias vyšnias. Suformuokite koldūnus ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 7-8 minutes, priklausomai nuo dydžio. Dėkite koldūnus į lėkštę.
Kategorijos