Publikavimo data: 2024-06-23
Sultingi makaronai su malta mėsa orkaitėje
Sultingi makaronai su malta mėsa orkaitėje - paprastas receptas, kuriam naudojami makaronai ir malta mėsa. Svogūnai, česnakai, pomidorų pasta, sojų padažas ir prieskoniai papildo visą patiekalą, sukurdami puikų padažą, kuris puikiai dera su malta mėsa ir makaronais. Geras receptas tiek vakarienei, tiek šventei.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę sudėkite maltą mėsą. Nulupkite česnaką ir smulkiai sukapokite arba sutarkuokite smulkia tarka. Į maltą mėsą sudėkite česnaką, druską ir pipirus. Porą minučių pakepinkite faršą ir įpilkite šiek tiek vandens. Virkite po dangčiu 5 minutes.
Žingsnis 2
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Paimkite kepimo indą ir patepkite jį riebalais. Ant formos dugno sudėkite pusę makaronų. Ant makaronų sudėkite maltą mėsą. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais. Svogūną sudėkite ant maltos mėsos.
Žingsnis 3
Paskutiniu sluoksniu sudėkite likusius makaronus. Dubenyje sumaišykite sojų padažą ir pomidorų pastą, tada įpilkite cukraus ir šiek tiek vandens. Gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps. Šiuo marinatu užpilkite maltus makaronus. Įdėkite kepimo skardą 10 minučių į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite makaronus. Pašaukite į orkaitę dar 10 minučių. Po 10 min. išimkite makaronų patiekalą ir palikite 5 min. atvėsti.
Kategorijos