Publikavimo data: 2025-08-19
Sultingi naminiai koldūnai
Koldūnų gamyba namuose reikalauja laiko ir pastangų. Tačiau rezultatas tikrai to vertas! Būsite tikri dėl produktų kokybės ir šviežumo. O paruošę juos iš anksto ir užšaldę turėsite keletą skanių ir sočių pietų ar vakarienių. Šių koldūnų paslaptis paprasta. Į įdarą įpilkite šiek tiek pieno ir gausite subtilų kreminį skonį bei sultingumą. Tešla gaunasi plona, švelni ir puikiai dera su tokiu sultingu, turtingo skonio įdaru. Gamindami koldūnus patys, galite kontroliuoti tešlos storį ir įdaro kiekį, taip pat prieskonių, dedamų į maltinukus, kiekį.
Žingsnis 1
Tešlai miltus persijokite, įmuškite kiaušinį ir druską. Nuolat maišydami supilkite į miltus verdantį vandenį. Užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Įdarui svogūną susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Sudėkite jį į maltą mėsą, suberkite prieskonius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4-6 dalis. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiokite kočėlu ir išpjaukite vienodus apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro, suformuokite kraštus ir sujungkite koldūnų galus.
Žingsnis 4
Į puodą supilkite vandenį. Užvirus pasūdykite, įberkite lauro lapų ir juodųjų pipirų žirnelių, sudėkite dalį koldūnų. Užvirus virkite koldūnus 3-5 minutes.
Kategorijos