Publikavimo data: 2024-05-20
Sultingi tortelinai su grybais ir rikota
Šie miniatiūriniai tešlos gaminiai iš Italijos įgauna skonio ir sultingumo, o grybai ir rikotos sūris - skonio ir sultingumo. Sėkmingas šių skonių derinys, papildytas česnaku ir citrinos žievele, leidžia juos patiekti ne tik namuose, bet ir svečiams, kurie su jumis dalijasi šeimos maistu. Darbas su tešla nėra niekaip sudėtingas, paruošimui sugaištama daugiau laiko nei pačiam kepimui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite trynius su miltais ir išminkykite. Jei tešla lipni, įberkite dar šiek tiek miltų, jei trupa - 1-2 šaukštelius vandens. Iš tešlos iškočiokite rutulį ir palikite 30-40 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką ir grybus, sudėkite juos į trintuvą, susmulkinkite iki vientisos masės ir sudėkite sviestą. Gautą mišinį pakepinkite 3-4 minutes, atvėsinkite ir sumaišykite su rikota. Pagal skonį įberkite citrinos žievelės, druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į sluoksnį. Žiedu arba stikline suformuokite apskritimus. Į kiekvieno iš jų vidurį dėkite įdaro ir lengvai aptepkite kraštus drėgnu šepetėliu. Sulenkite tortellini per pusę ir pirštu užspauskite kraštus. Suimkite kampus ir suspauskite juos. Virkite tortellini verdančiame vandenyje 6-7 minutes.
Kategorijos