Publikavimo data: 2024-05-25
Neįprasti špinatų tortelinai
Tortellini - tai iš Italijos kilę koldūnai iš neraugintos tešlos su įvairiais įdarais: mėsa, sūriu, įvairiomis daržovėmis. Tortellini tešlos spalva gali būti skirtinga ir priklauso nuo priedų: pavyzdžiui, špinatai suteikia tešlai žalią spalvą, o pomidorai - raudoną. Italai paprastai mėsos įdarui naudoja vištieną, kumpį arba mortadelą, o sūrio - parmezaną arba rikotą.
Žingsnis 1
Į iš anksto persijotus miltus suberkite druską, gerai išmaišykite ir į gautą mišinį atsargiai supilkite vandenį, minkydami tešlą iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą - ji taps vientisesnė ir įgaus geresnį skonį.
Žingsnis 3
Į puodą su trupučiu verdančio vandens suberkite špinatus ir pakepinkite 3 minutes. Špinatai turi būti tyrės konsistencijos. Įdarui varškę, špinatus, druską ir muskatą sumaišykite į vientisą masę.
Žingsnis 4
Paruoštą tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu, supjaustykite 5x5 cm dydžio kvadratėliais, ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po šaukštelį įdaro, sulenkite į trikampį, tada užlenkite viršutinį kampą ir sujungkite likusius du kampus. Virkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes.
Kategorijos