Publikavimo data: 2024-06-23
Sultinys cholodets
Populiarūs slavų virtuvės patiekalai cholodetai yra kiekvienos save gerbiančios šeimininkės pasididžiavimas. Kad sultinys būtų skaidrus, būtina laikytis tam tikrų taisyklių, susijusių su mėsos apdorojimu, sultinio virimu ir ingredientų sudėjimu į formą. Dažniausiai šaltibarščiai gaminami iš kiaulienos arba jautienos, taip pat dedama paukštienos. Geriausia rinktis mėsą su gyslomis ir oda, kad sultinys būtų tirštas ir sotus.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu (2-5 cm virš mėsos), pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Nusunkite sultinį, nuplaukite mėsą ir puodą, vėl pripilkite vandens ir užvirinkite. Užvirinkite, į sultinį įberkite druskos, uždenkite dangčiu, palikdami nedidelį tarpą, ir sumažinkite ugnį iki mažos. Mėsą virkite 3 valandas.
Žingsnis 2
Į sultinį sudėkite daržoves. Įdėkite visą svogūną ir morkas ir virkite 2 valandas. Tada sudėkite nesmulkintą česnaką, lauro lapą ir pipirų grūdelius ir virkite dar 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite šaltibarščius. Išimkite mėsą iš sultinio, leiskite jai atvėsti, išimkite kaulus ir smulkiai supjaustykite. Sultinį perkoškite per sietelį. Sudėkite mėsą į šaltibarščių formeles, įmuškite supjaustytus kiaušinius, užpilkite sultiniu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos