Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kefyrą, cukrų, druską ir sodą. Įdėkite lydyto sviesto, nes dėl jo pyragaičiai tampa minkštesni ir švelnesnio skonio. Palaipsniui įmaišykite miltus, kad gautųsi vientisa, minkšta ir elastinga tešla. Minkykite 5-7 minutes, tada tešlą iškočiokite į rutulį, sudėkite į dubenį ir palikite 25-30 minučių pailsėti, uždengę drėgnu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į tarkuotą sūrį įberkite 1-2 žiupsnelius druskos (jei sūris nesūrus), susmulkintų šviežių žolelių ir 1-3 valgomuosius šaukštus kefyro. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite, kefyras sudrėkins masę ir padarys ją beveik vientisą.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Išminkytą tešlą iškočiokite, padalykite į 6 dalis ir kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. Pirmąją tešlos dalį iškočiokite iki maždaug 0,5-1 cm storio, prireikus darbo paviršių pabarstykite miltais.
Žingsnis 4
Suformuokite kepimui skirtą plokščią duoną. Ant iškočiotos tešlos dėkite šiek tiek įdaro ir užspauskite tešlos kraštus aplink įdarą, kad susidarytų "maišelis". Tešlą pabarstykite žiupsneliu miltų. Tada apverskite ir švelniai išlyginkite duoną iki norimo storio, prispausdami delnu prie stalo paviršiaus. Jei pageidaujate, galite iškočioti plokštainį kočėlu iki norimo skersmens. Šį veiksmą pakartokite su likusiu įdaru ir tešla.
Žingsnis 5
Apkepkite tortilijas. Paruoštas tortilijas kepkite sausoje keptuvėje su dangčiu ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Kai tortilijos iškeps iš vienos pusės, apverskite jas ir keliose vietose pradurdami tortilijas šakute padarykite angą garams išeiti.
Žingsnis 6
Keptuvėje keptas tortilijas perkelkite į lėkštę ir patepkite sviestu. Kol kepsite likusius gabalėlius, jau iškeptas tortilijas galite uždengti lėkšte arba dangčiu ir uždengti rankšluosčiu, kad jos išliktų šiltos.