Publikavimo data: 2024-09-17
Sūrio pyragaičiai "Ideal"
Sėkmingų sūrio pyragų raktas - skani ir geros kokybės varškė, dažniausiai naudoju vidutinio riebumo 5 proc. varškę. Jei varškė šlapia, prieš tai ją reikėtų išspausti, naudojant kelis sluoksnius sūrmaišio arba kuriam laikui užmetus ant sietelio.
Žingsnis 1
Varškę sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 2
Šiek tiek suplakite kiaušinį ir atskirkite maždaug pusę jo.
Žingsnis 3
Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, manų kruopas, cukrų, druską ir vaniliną. Varškės masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms (per naktį) arba bent valandai.
Žingsnis 5
Išimkite varškės masę iš šaldytuvo, miltais pabarstykite silikoninį kilimėlį arba lentą, sudėkite tešlą ant miltų ir suformuokite dešrelę.
Žingsnis 6
Padalykite tešlą į 4 dalis.
Žingsnis 7
Rutuliukus lengvai apvoliokite miltuose ir plačiu peiliu, stikline arba rankomis formuokite sūrio pyragėlius.
Žingsnis 8
Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Sudėkite sūrio pyragėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Žingsnis 9
Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min. arba ant silpnos ugnies uždengę keptuvę dangčiu 10-15 min.
Kategorijos