Publikavimo data: 2024-01-06
Sūrio pyragaičiai iš varškės receptas
Varškės sūreliai iš varškės yra senovinis rusų virtuvės patiekalas. Jį paprasta paruošti, todėl jis labai populiarus. Varškėčius galima gaminti keliais būdais: keptuvėje, orkaitėje. Receptas yra klasikinis, tačiau kartu sūreliai visada būna skanūs. Sūrio pyragėliai patiekiami su vaisiais, džiovintais vaisiais ir net daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus produktus. Varškę gerai išminkykite, kad joje būtų kuo mažiau gumuliukų.
Žingsnis 2
Paimkite gilų dubenį. Į išsuktą varškę įberkite cukraus, druskos ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Tada sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir palaipsniui įmaišykite į gautą masę. Priklausomai nuo varškės konsistencijos gali prireikti daugiau arba mažiau miltų, stebėkite konsistenciją. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą miltais ir susukite mišinį į maždaug 5-6 cm skersmens dešrą. Dešrą supjaustykite skersai 1-2 cm storio apskritimais. Šį veiksmą galite praleisti ir iškart formuoti tešlos apskritimus, tačiau sūrio pyragėliai gali išeiti ne visiškai lygūs ir vienodi.
Žingsnis 4
Paimkite keptuvę, supilkite į ją aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol aliejus įkais, ir pradėkite dėti sūrio pyragėlius. Kepkite juos iš kiekvienos pusės po 3-4 minutes. Stebėkite, kad sūrio pyragėliai nesudegtų ir išliktų šiek tiek auksinės spalvos.Sūrio pyragėlius taip pat galima kepti keptuvėje be aliejaus. Šiuo atveju būkite atsargūs, kad jie iškeptų, ir naudokite nepridegančią keptuvę.
Žingsnis 5
Iškeptus sūrio pyragėlius išdėliokite piramidėmis. Ant viršaus užtepkite uogienės ir grietinės.
Kategorijos