Publikavimo data: 2025-08-20
Sūrio pyragaičiai su apelsinais
Originalus populiaraus pusryčių patiekalo variantas. Savitumas - į jį pridėta apelsinų, su kuriais sūrio pyragaičių skonis ima skambėti naujai. Tokį patiekalą pravartu ruošti žiemos metu: citrusinių vaisių skonis ir aromatas suteiks šventės pojūtį.
Žingsnis 1
Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka, neatskirdami baltųjų skaidulų, esančių tarp žievelės ir vaisiaus minkštimo. Iš pusės apelsino išspauskite sultis (apie 5 valgomuosius šaukštus) ir gerai sumaišykite su žievele.
Žingsnis 2
Šakute sutrinkite varškę briketuose, patarimas: jei naudojate įprastą varškę, šį veiksmą praleiskite.
Žingsnis 3
Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į varškės ir kiaušinių masę supilkite apelsinų sultis ir žievelę, išmaišykite.
Žingsnis 5
Suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Keptuvę su šiek tiek saulėgrąžų aliejaus statykite ant ugnies.
Žingsnis 7
Suformuokite sūrio pyragėlius.
Žingsnis 8
Kepkite sūrio pyragėlius iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Kategorijos