Publikavimo data: 2024-06-12
Sūrio pyragas be orkaitės
Šio patiekalo pavadinimas kilęs iš žodžio "vatra" - ugnis, židinys. Daugelyje tautų (ukrainiečių, lenkų, kroatų ir kt.) jis turi tą pačią reikšmę. Paprastai jis būna apskritimo formos (simbolizuoja saulę). Anksčiau būdavo ruošiamas didelis, dalijamas į dalis ir valgomas prie šventinio stalo. Paprastai gaminant būdavo naudojama mielinė tešla. Siūlome jums greitą šio nepaprastai skanaus pyrago versiją. Kepimas keptuvėje nereikalauja daug darbo, o patrouchka gaunasi minkšta ir labai skani.
Žingsnis 1
Sumaišykite kiaušinius, cukrų ir grietinę. Suplakite plaktuvu. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiekvieną kartą maišydami dalimis suberkite persijotus miltus. Pabaigoje įberkite kepimo miltelių arba sodos.
Žingsnis 3
Išimkite abrikosus iš vandens, nusausinkite juos. Ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Keptuvę patepkite aliejumi, supilkite paruoštą tešlą ir ant viršaus atsargiai paskleiskite varškę.
Žingsnis 5
Tolygiai paskirstykite abrikosus ant varškės.
Žingsnis 6
Uždenkite dangčiu ir statykite ant silpnos ugnies. Virkite apie 30 minučių.
Kategorijos