Publikavimo data: 2024-05-19
Sūrio pyragas be sūrio
Sūrio pyragas yra populiarus desertas Europoje ir JAV. Paprastai jis gaminamas iš varškės arba kreminio sūrio. Šis receptas bus paprastas, bet ne visai įprastas. Žingsnis po žingsnio suprasime, kaip namuose paruošti varškės pyragą be sūrio, naudojant dviejų rūšių riebią grietinę. Pagrindas bus paprastas: iš sausainių ir sviesto. Taip sutaupysime laiko, tačiau pats receptas nėra greitas dėl grietinės suspensijos. Jis bus ruošiamas taip pat, kaip ir klasikinis - kepant orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrio pyrago pagrindą. Sausainius sumalkite trintuvu iki smulkių trupinių. Įdėkite sviesto ir cinamono (pagal skonį). Viską gerai išmaišykite, kol produktai visiškai susijungs.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite folija. Tai padės išvengti vandens patekimo į vidų ir palengvins sūrio pyrago išėmimą iš formos. Tolygiai paskirstykite trupinių pagrindą ir ištirpintą sviestą ant formos dugno ir šonų. Švelniai sutrinkite.
Žingsnis 3
Įdaro paruošimas. Atskirame dubenyje sumaišykite paruoštą grietinę (be išrūgų), cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Išmaišykite iki vientisos masės. Geriau tai daryti mikseriu, tačiau jokiu būdu neperplakite.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC. Atsargiai sudėkite paruoštą įdarą ant paruošto pagrindo, stengdamiesi, kad neperaugtų per šonus (sūrio pyragas šiek tiek pakils). Įdėkite formą į didesnį indą ir supilkite į ją verdantį vandenį. Vanduo turi siekti tik formos vidurį. Dėkite sūrio pyragą į orkaitę 50 minučių. Paruošto sūrio pyrago neišimkite iš orkaitės. Leiskite jam viduje atvėsti apie valandą. Tada paruoštą sūrio pyragą įdėkite į šaldytuvą, prieš tai uždengę maistine plėvele.
Žingsnis 5
Po 4 valandų sūrio pyragą galima patiekti. Tačiau geriau jį laikyti šaldytuve bent 24 valandas. Taip išgaravus drėgmės pertekliui jo tekstūra sutirštės ir jis geriau išlaikys formą. Atsargiai išimkite sūrio pyragą iš formos naudodami foliją. Papuoškite šokolado drožlėmis ir, jei norite, šviežių braškių puselėmis.
Kategorijos