Publikavimo data: 2024-06-08
Sūrio pyragas su grybais
Šis receptas mano šeimoje gaminamas jau daugelį metų. Grybų sezono metu be jo neapsieina nė viena šventė. Jis gaunamas minkštas ir sotus pyragas su sūrio įdaru iš grietinės. Labai skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutarkuokite margariną, sudėkite varškę, miltus ir druską. Užminkykite tešlą. Leiskite šiek tiek pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Apkepkite grybus ir svogūnus. Kuo daugiau įdaro, tuo skaniau. Įdarui grietinę sumaišykite su stambiai tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į dvi nelygias dalis santykiu 3:1. Didžiąją dalį paskleiskite ant formos aukštais šonais. Sudėkite įdarą. Jis turėtų būti maždaug pusės šonų aukščio. Mažesnę tešlos dalį iškočiokite pagal formos dydį, uždėkite ant įdaro, šiek tiek prispausdami prie šonų. Ant viršaus uždėkite įdarą ir pašaukite indą į įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių.
Kategorijos