Publikavimo data: 2024-06-17
Sūrio pyrago paplotėliai
Tai mano mėgstamiausias vaikystės receptas. Šį patiekalą dažnai gamindavome su broliu, kai mama grįždavo iš darbo, jos laukdavo pilna lėkštė koldūnų ir visi kartu gerdavome arbatą. Desertas labai paprastas, bet nepaprastai skanus ir švelnus.
Žingsnis 1
Varškę sutrinkite su cukrumi, įmuškite 2 kiaušinius, persijokite miltus ir įberkite sodos. Užminkykite tešlą. Iškočiokite dešrą, supjaustykite ir suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Kepdami jie padidės.
Žingsnis 2
Kepkite koldūnus į vidutinio karštumo įkaitintą aliejų ir sumažinkite ugnį, kad varškė iškeptų. Kepkite, kol paruduos, maišydami, kad koldūnai nepriliptų prie dugno. Perkelkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad išbėgtų aliejaus perteklius.
Kategorijos