Publikavimo data: 2024-03-31
Sūrio rutuliukai
Sveikinimas visiems sūrio mėgėjams! Minkštas, naminis, ožkos, kietas, Provanso, pelėsinis, riešutinis, rūkytas, keptas, sūdytas... Tiek daug sūrių. Kiekvienas turi savo mėgstamiausią rūšį. Šiandien siūlome jums sūrio kamuoliukų receptą. Jie tokie populiarūs, kad net švenčia savo šventę. Kasmet balandžio 17 d. JAV minima nacionalinė sūrio kamuoliukų diena. Norint pasigaminti šį puikų užkandį, nereikia laukti balandžio 17-osios, pasigaminkite jį dabar.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Patiekalui reikės tik baltymo.
Žingsnis 3
Kiaušinių baltymus pasūdykite ir išplakite mikseriu iki standžių viršūnių.
Žingsnis 4
Baltymus plakite 5-7 minutes, kol gerai įsimaišys.
Žingsnis 5
Į išplaktus baltymus suberkite tarkuotą sūrį ir atsargiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 6
Suformuokite sūrio rutuliukus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 7
Suformuotus rutuliukus dėkite ant miltais pabarstytos lentos.
Žingsnis 8
Įkaitinkite gilią keptuvę su dideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus. Atsargiai krėskite rutuliukus į verdantį aliejų ir kepkite 1 minutę, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 9
Iškepusius rutuliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Kategorijos