Publikavimo data: 2024-03-31
Sūrio šavarma
Sūrio šaurmai, kaip ir bet kuriai kitai pitos šaurmai, būdingas paprastas paruošimas. Tačiau tai nereiškia, kad ji mažiau skani. Receptui naudojamas kietasis sūris. Tai koncentruočiausias maistinių medžiagų šaltinis: baltymų, riebalų, kalcio, vitaminų A, B ir D. Be to, toks sūris gerai išsilydo. Tačiau namuose galite pabandyti pasigaminti šavarmą su adygeisko, fetos ar tofu sūriu. Taip patiekalas taps labiau dietinis.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Pagardinkite mėsą druska, pipirais, džiovintais rozmarinais, ciberžole ir malta kalendra. Palikite marinuotis 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir kepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių, kol paruduos, apie 5-6 minutes. Suvyniokite paruoštą krūtinėlę į foliją ir leiskite jai "pailsėti" dar 5 minutes. Per tą laiką ji išleis sultis, bet išliks sultinga. Tada filė supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, įberkite tarkuoto česnako, pipirų, druskos, tada padažą išmaišykite ir palikite maždaug 5 min. pastovėti.
Žingsnis 4
Apvyniokite šavarmą ir kepkite. Pitą patepkite padažu, sudėkite ant jos vištienos griežinėlius. Išdėliokite kopūstų ir pomidorų griežinėlius. Pabarstykite ingredientus tarkuotu sūriu ir užpilkite jogurto padažu. Susukite šavarmą į ritinėlį ir kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes. Sūris viduje turėtų išsilydyti.
Kategorijos