Sūrio šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Sūrio šavarma

Sūrio šaurmai, kaip ir bet kuriai kitai pitos šaurmai, būdingas paprastas paruošimas. Tačiau tai nereiškia, kad ji mažiau skani. Receptui naudojamas kietasis sūris. Tai koncentruočiausias maistinių medžiagų šaltinis: baltymų, riebalų, kalcio, vitaminų A, B ir D. Be to, toks sūris gerai išsilydo. Tačiau namuose galite pabandyti pasigaminti šavarmą su adygeisko, fetos ar tofu sūriu. Taip patiekalas taps labiau dietinis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio šavarma Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Pagardinkite mėsą druska, pipirais, džiovintais rozmarinais, ciberžole ir malta kalendra. Palikite marinuotis 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Sūrio šavarma Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir kepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių, kol paruduos, apie 5-6 minutes. Suvyniokite paruoštą krūtinėlę į foliją ir leiskite jai "pailsėti" dar 5 minutes. Per tą laiką ji išleis sultis, bet išliks sultinga. Tada filė supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Sūrio šavarma Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, įberkite tarkuoto česnako, pipirų, druskos, tada padažą išmaišykite ir palikite maždaug 5 min. pastovėti.

Žingsnis 4

Sūrio šavarma Žingsnis 4
Apvyniokite šavarmą ir kepkite. Pitą patepkite padažu, sudėkite ant jos vištienos griežinėlius. Išdėliokite kopūstų ir pomidorų griežinėlius. Pabarstykite ingredientus tarkuotu sūriu ir užpilkite jogurto padažu. Susukite šavarmą į ritinėlį ir kepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes. Sūris viduje turėtų išsilydyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos