Publikavimo data: 2024-04-08
Sūrio vafliai
Varškės vaflių skonis priklauso nuo varškės riebumo. Kuo mažesnis riebalų kiekis, tuo skonis bus mažiau išreikštas. Rinkdamiesi varškę atkreipkite dėmesį į jos konsistenciją. Ji turėtų būti šiek tiek trupinė, o spalva - balta. Geltonos spalvos masė gali būti tik sugedęs produktas. Kokybiškos varškės skonio negalima vadinti nei rūgščiu, nei saldžiu, jos rūgštumas turėtų būti nežymus. Jei vaflių su varške receptui naudojate drėgną varškę, naudokite daugiau miltų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Varškę sumaišykite su cukrumi, druska ir tryniais. Jei varškė tiršta, susmulkinkite ją trintuvu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į tešlą. Sumaišykite visus ingredientus, galiausiai įmaišykite sultenes ir išplaktus trynius.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės Vienos vaflius. Patepkite vaflinės lėkštes augaliniu aliejumi ir įkaitinkite prietaisą. Į vaflinę sudėkite tešlą. Į kiekvieną plokštelę įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus tešlos, išlyginkite ir užspauskite. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Vaflius išimkite silikoninėmis mentelėmis arba žnyplėmis, kad nepažeistumėte nelimpančios dangos.
Kategorijos