Publikavimo data: 2024-06-23
Sūrios žuvies salotos
Švelniai sūdyta silkė gali būti įvairių patiekalų, pavyzdžiui, salotų, pagrindas. Sūdytos žuvies salotos su virtomis bulvėmis ir marinuotais svogūnais bus idealus užkandis prie šventinės vakarienės. Paruoštos lengvai sūdytos silkės galima nusipirkti parduotuvėje, tačiau geriau sūdyti žuvį patiems. Tam žuvis turi būti šviežia, nešaldyta, nepažeistos skerdenos ir vienodos spalvos. Pirmenybę reikėtų teikti Atlanto arba Ramiojo vandenyno silkėms.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į atskirą dubenį ir užpilkite actu. Palikite marinuotis 20 minučių. Tuo tarpu supjaustykite marinuotus agurkus ir 2 minutes palaikykite ant sietelio, kad nusivarvėtų skysčio perteklius. Bulves supjaustykite batonais. Smulkiai supjaustykite krapus, kad galėtumėte patiekti.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite druską, saulėgrąžų aliejų ir grūdėtąsias garstyčias. Tada išdėliokite bulves. Iš svogūnų nuspauskite actą. Tada sudėkite marinuotus agurkus, silkę ir svogūnus. Sudėkite žaliuosius žirnelius. Kruopščiai išmaišykite.
Kategorijos