Publikavimo data: 2024-05-26
Sūriu ir alyvuogėmis įdaryti pūsti fokakčios kamuoliukai
Itališka fokačijos duona, kurios rutuliukai įdaryti sūriu ir alyvuogėmis, yra puikus užkandis ir duona ryte, per pietus ar vakare. Ji papildo baltymų ir vitaminų atsargas, suteikia energijos ir sotumo. Nors mielinės tešlos gamyba šiek tiek varginanti, ji atsipirks dėl focaccia skonio, aromato ir neįprastumo.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite visą kambario temperatūros vandenį, alyvuogių aliejų, cukrų, druską ir užminkykite tešlą (10 min.). Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kilti, kol tešla padvigubės.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 15-16 dalių. Suformuokite rutuliukus. Į kiekvieną įdėkite alyvuogę ir sūrio kubelį. Vėl suformuokite rutuliuką ir sudėkite į formą su nuimamais šonais. Palikite pakilti 15 minučių.
Žingsnis 3
Focaccia aptepkite padažu (kečupu) ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 30 minučių, kol tešla iškeps ir sūris taps auksinis.
Kategorijos