Publikavimo data: 2024-06-08
Suši ryžiai
Suši tinka trumpagrūdžiai arba vidutinio grūdėtumo ryžiai, nes juose yra gerokai daugiau glitimo. Ant pakuotės turėtų būti nurodyta, kad ryžiai tinkami suši. Prieš naudodami ryžius du kartus nuplaukite ir 30-40 minučių palaikykite šaltame vandenyje. Į puodą (be nelimpančios dangos) įpilkite 100 ml šalto vandens kiekvienam 100 g ryžių. Sušius reikėtų gaminti iš dar šiltų, bet ne karštų ryžių.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Įjunkite kaitlentę ant didelės ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs. Sumažinkite kaitrą ir virkite ryžius apie 15 minučių po dangčiu, kad ryžiai sugertų visą vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Keraminiame dubenyje sumaišykite actą, cukrų ir druską. Mišinį apie 20 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje ir pamaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.
Žingsnis 3
Atvėsinkite sušių ryžius. Išvirusius ryžius išdėliokite ant plokščios lėkštės ar kitos nemetalinės formos. Užpilkite ryžius acto mišiniu ir išmaišykite. Įsitikinkite, kad ryžiai nesulipo ir nesusidarė gumuliukų. Baigę išlyginkite ryžių paviršių ir lėkštę uždenkite rankšluosčiu. Leiskite ryžiams atvėsti, kol jie taps pakankamai šilti, kad būtų galima juos patogiai liesti rankomis.
Kategorijos