Susmulkintas mantas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Susmulkintas mantas

Mantas yra klasikinis patiekalas, populiarus Rusijoje, Uzbekistane ir net Kinijoje. Nėra tiksliai žinoma, tačiau daugybė faktų rodo, kad mantų receptas atsirado Kinijoje. Pavadinimas "manty" kilęs iš kinų kalbos žodžio "mantou", kuris verčiamas kaip didelės galvos su mėsos įdaru. Dabar mantų receptas paplito įvairiose šalyse. Versija su malta jautiena yra viena sultingiausių ir sultingiausių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Susmulkintas mantas Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį ir verdantį vandenį. Užminkykite tvirtą tešlą ir palikite šiltoje vietoje 5-7 min.

Žingsnis 2

Susmulkintas mantas Žingsnis 2
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir žoleles. Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite kapotą mėsą, smulkintas daržoves ir prieskonius.

Žingsnis 3

Susmulkintas mantas Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką ir iš abiejų pusių iškočiokite kočėlu.

Žingsnis 4

Susmulkintas mantas Žingsnis 4
Į tešlos vidurį sudėkite maltos mėsos įdarą. Suformuokite bandelę gerai suspausdami kraštus.

Žingsnis 5

Susmulkintas mantas Žingsnis 5
Sudėkite manti į puodą su pasūdytu vandeniu ir virkite 20-25 minutes nuo užvirimo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos