Publikavimo data: 2024-03-31
Susmulkintas mantas
Mantas yra klasikinis patiekalas, populiarus Rusijoje, Uzbekistane ir net Kinijoje. Nėra tiksliai žinoma, tačiau daugybė faktų rodo, kad mantų receptas atsirado Kinijoje. Pavadinimas "manty" kilęs iš kinų kalbos žodžio "mantou", kuris verčiamas kaip didelės galvos su mėsos įdaru. Dabar mantų receptas paplito įvairiose šalyse. Versija su malta jautiena yra viena sultingiausių ir sultingiausių.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti tešlą, dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį ir verdantį vandenį. Užminkykite tvirtą tešlą ir palikite šiltoje vietoje 5-7 min.
Žingsnis 2
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir žoleles. Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite kapotą mėsą, smulkintas daržoves ir prieskonius.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką ir iš abiejų pusių iškočiokite kočėlu.
Žingsnis 4
Į tešlos vidurį sudėkite maltos mėsos įdarą. Suformuokite bandelę gerai suspausdami kraštus.
Žingsnis 5
Sudėkite manti į puodą su pasūdytu vandeniu ir virkite 20-25 minutes nuo užvirimo.
Kategorijos