Publikavimo data: 2024-06-15
Svarainiai su juodaisiais serbentais
Cidonijos su juodaisiais serbentais - neįprastas desertas, kuriame rūgščios uogos puikiai dera su saldžiais vaisiais. Įdomu tai, kad svarainiai primena kriaušę ar obuolį, tačiau jų skonis ne toks saldus, o tiksliau - mažai valgomi žali. Dėl šios priežasties jos termiškai apdorojamos, po to vaisiai įgauna maloniai aitrų, saldoką skonį. Beje, jei norima, serbentus galima pakeisti kitomis uogomis, pavyzdžiui, vyšniomis arba spanguolėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalą. Paruoštą svarainį apšlakstykite citrinos sultimis ir įdarykite serbentais. Ant viršaus užbarstykite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir uždenkite supjaustytais "dangteliais". Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite ant jos vaisius. Siųskite svarainius kepti 30-50 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, suberkite likusius serbentus ir likusį cukrų. Uždekite ant ugnies, užvirinkite, nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.
Kategorijos