svarainiai su juodaisiais serbentais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Svarainiai su juodaisiais serbentais

Cidonijos su juodaisiais serbentais - neįprastas desertas, kuriame rūgščios uogos puikiai dera su saldžiais vaisiais. Įdomu tai, kad svarainiai primena kriaušę ar obuolį, tačiau jų skonis ne toks saldus, o tiksliau - mažai valgomi žali. Dėl šios priežasties jos termiškai apdorojamos, po to vaisiai įgauna maloniai aitrų, saldoką skonį. Beje, jei norima, serbentus galima pakeisti kitomis uogomis, pavyzdžiui, vyšniomis arba spanguolėmis.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
63 kcal.
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

svarainiai su juodaisiais serbentais Žingsnis 1
Paruoškite patiekalą. Paruoštą svarainį apšlakstykite citrinos sultimis ir įdarykite serbentais. Ant viršaus užbarstykite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir uždenkite supjaustytais "dangteliais". Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite ant jos vaisius. Siųskite svarainius kepti 30-50 minučių.

Žingsnis 2

svarainiai su juodaisiais serbentais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, suberkite likusius serbentus ir likusį cukrų. Uždekite ant ugnies, užvirinkite, nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos