Sveika lazanija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Sveika lazanija

Tradicinę itališką lazaniją vargu ar galima pavadinti mažai kaloringa. Tačiau šiek tiek pakeitę pagrindinį receptą, nesunkiai gausite patiekalą, tinkantį sveikos mitybos šalininkams. Pavyzdžiui, riebią maltą mėsą galima pakeisti dietine ir sveika kalakutiena, lazanijos lakštus - liesa plona pita, o bešamelio padažą - lengvesniu padažu iš pieno ir kukurūzų miltų. Ši lazanija bus ne mažiau soti nei klasikinė lazanija, o prieskoninės žolelės ir tarkuotas sūris suteiks jai nepakartojamo skonio.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveika lazanija Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite kalakutienos faršą, įberkite druskos, pipirų, džiovintų bazilikų, česnakų ir raudonėlių. Kepkite maltą mėsą ant vidutinės ugnies 5-7 min. maišydami ir smulkindami stambius gabalus. Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir pomidorus, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 minučių, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.

Žingsnis 2

Sveika lazanija Žingsnis 2
Paruoškite padažą: į nedidelį puodą supilkite šaltą pieną, suberkite krakmolą, gerai išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol padažas sutirštės, tada įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Pačioje pabaigoje į padažą įberkite žiupsnelį muskato riešuto.

Žingsnis 3

Sveika lazanija Žingsnis 3
Paruoškite pitą ir sūrį. Supjaustykite pitą į kelis stačiakampius: 2 didesnius už kepimo indą, likusius šiek tiek mažesnius už indą. Parmezaną sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 4

Sveika lazanija Žingsnis 4
Suformuokite lazaniją. Į formą įdėkite 2 didelius pitos lakštus, kad suformuotumėte dugną ir šonus. Pitą patepkite trupučiu padažo, sudėkite faršą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite sluoksnius, o paskutinį sluoksnį apibarstykite sūriu ir apšlakstykite likusiu padažu. Įdėkite lazanijos formą į įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos