Publikavimo data: 2024-06-08
Sveika šoninė ir kopūstai
Šiame patiekale šeimininkės turi puikią galimybę derinti sezonines daržoves. Šoninė puikiai atskleis šių daržovių skonį, padarys jas kvapnias ir sultingas. O šių liesų ingredientų sudėtis bus subalansuota. Nepamirškite, kad mitybos specialistai šoninę rekomenduoja visiems. Tiesa, nedideliais kiekiais, tačiau mūsų recepte į tai atsižvelgėme. Juk lašiniai, kurie gaminami pagal specialią tukinimo technologiją, jau seniai reabilituoti dietologų ir leidžiami visiems.
Žingsnis 1
Paruoštas daržoves supjaustykite: svogūną - pusžiedžiais, karčiąją papriką - plonais žiedais, morkas - šiaudeliais. Pageidautina, kad pjaustymo storis būtų maždaug vienodo storio. Mūsų recepte - pusė centimetro. Šoninę supjaustykite pusės centimetro griežinėliais. Griežinėlių ilgis - 5 cm.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir gerai įkaitinkite. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Kai jis įkais, sudėkite į keptuvę daržovių griežinėlius. Pirmiausia - svogūną, tada - karčiąją papriką, po to - šoninę ir galiausiai - morkas. Suberkite prieskonius ir kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 3
Kol daržovės ir šoninė kepa, paruoškite kopūstus ir supjaustykite juos 5 cm ilgio šiaudeliais. Sudėkite juos į keptuvę kartu su lauro lapu ir toliau kepkite. Po 10 minučių sudėkite pomidorus. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Susmulkinkite žoleles ir sudėkite jas prieš kepimo pabaigą. Palikite patiekalą porai minučių pastovėti.
Kategorijos