Publikavimo data: 2025-08-16
Sveikas bulguras su kalakutiena
Yra apie dešimt bulguro rūšių: maltas, tamsus, smulkus, sveikas, skirtas koftai, plovui ir t. t. Grūdai skiriasi dydžiu, spalva ir apdorojimo garais laipsniu. Bet kurios rūšies bulguras prieš kepimą tradiciškai lengvai apkepinamas aliejuje. Tada kruopos įgauna subtilų riešutų skonį, kuris maloniai papildo daržoves, mėsą ir kitus patiekalus. Bulgurai su kalakutiena yra labai skanūs, kvapnūs ir sveiki.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite grybais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies. Iš grybų pradės išsiskirti drėgmė. Kepkite, kol išgaruos visas skystis. Iškeptus grybus perkelkite į atskirą lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite bulgurą ir kalakutieną. Kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska. Sudėkite svogūną ir kepkite 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami. Į keptuvę suberkite morkas. Išmaišykite. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus. Kepkite 2-3 minutes. Supilkite paprikas. Kepkite dar 2 minutes. Sudėkite grybus ir bulgurą. Išmaišykite, palaikykite ant ugnies 1-2 minutes. Užpilkite karštu vandeniu, pagardinkite pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite 20-25 minutes, kol kruopos išvirs.
Kategorijos