Publikavimo data: 2025-08-20
Sveikas terinas su pistacijomis, vištienos krūtinėle ir šonine
Terinas yra ypatingas keptas patiekalas. Šiandien yra daugybė receptų ir šiuo požiūriu galima išskirti dvi rūšis: saldus arba mėsos, žuvies ar daržovių terinas. Šio recepto ypatumas - pistacijų, kurios dėl sudėtyje esančių riebalų rūgščių padeda deginti "blogąjį" cholesterolį, naudojimas. Pastaruoju metu pistacijų paklausa labai išaugo, nes jos puikiai dera su daugeliu maisto produktų.
Žingsnis 1
Pirmiausia susmulkinkite susmulkintą svogūną ir česnaką blenderiu. Po to į maišytuvą įmuškite kiaušinius ir plakite, kol svogūnas bus visiškai susmulkintas. Po to sudėkite dalį vištienos filė kartu su pienu ir gerai susmulkinkite.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite likusią filė, įberkite druskos, pipirų ir suberkite nuluptas pistacijas. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Visiškai uždenkite terinos formą šonine, kad nedidelė dalis šoninės kabotų žemyn. Užpildykite formą malta mėsa ir uždenkite šonine.
Žingsnis 4
Ant šoninės sudėkite lauro lapus ir uždenkite teriną folija. Dėkite teriną į orkaitę 40-50 minučių. Tada išimkite teriną iš orkaitės, leiskite jam atvėsti ir prieš patiekdami apverskite patiekalą, lengvai stuktelėdami į formą. Kai terina bus lėkštėje, apibarstykite ją sūriu.
Kategorijos