Publikavimo data: 2025-08-20
Sveiki garuose virti mantai
Kai buvau vaikas, mama savaitgaliais visuomet gamindavo manta, o aš mėgdavau bėgti į virtuvę ir stebėti gaminimo procesą. O dabar pati su malonumu juos gaminu savo mylimam vyrui, nes tai jo mėgstamiausias patiekalas. Ant garų virtos mantos yra vienas maistingiausių ir sveikiausių patiekalų.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, svogūnus, maltą mėsą. Įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Į atskirą dubenį supilkite geriamąjį vandenį, šiek tiek pasūdykite, apie 0,5 šaukštelio. Suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš paruoštos tešlos padarykite nedidelius graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos iškočiokite kočėlu į apskritimus.
Žingsnis 6
Įdarą sudėkite į apskritimo vidurį ir užspauskite priešingus kraštus nuo vidurio. Padarykite voką. Suspauskite voko galus.
Žingsnis 7
Paruoškite mantovatorių, pripilkite vandens ir patepkite kepimo skardą riebalais.
Žingsnis 8
Paruoštą manti garuose virkite 50 minučių.
Kategorijos