Sveiki garuose virti mantai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sveiki garuose virti mantai

Kai buvau vaikas, mama savaitgaliais visuomet gamindavo manta, o aš mėgdavau bėgti į virtuvę ir stebėti gaminimo procesą. O dabar pati su malonumu juos gaminu savo mylimam vyrui, nes tai jo mėgstamiausias patiekalas. Ant garų virtos mantos yra vienas maistingiausių ir sveikiausių patiekalų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Sveiki garuose virti mantai Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Sveiki garuose virti mantai Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Sveiki garuose virti mantai Žingsnis 3
Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, svogūnus, maltą mėsą. Įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 4

Sveiki garuose virti mantai Žingsnis 4
Į atskirą dubenį supilkite geriamąjį vandenį, šiek tiek pasūdykite, apie 0,5 šaukštelio. Suberkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Iš paruoštos tešlos padarykite nedidelius graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos iškočiokite kočėlu į apskritimus.

Žingsnis 6

Sveiki garuose virti mantai Žingsnis 6
Įdarą sudėkite į apskritimo vidurį ir užspauskite priešingus kraštus nuo vidurio. Padarykite voką. Suspauskite voko galus.

Žingsnis 7

Paruoškite mantovatorių, pripilkite vandens ir patepkite kepimo skardą riebalais.

Žingsnis 8

Sveiki garuose virti mantai Žingsnis 8
Paruoštą manti garuose virkite 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, jautienos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, virti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, manti, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė, manti su kiaušiniu

Kategorijos