Sveiki grybai su kvinoja pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sveiki grybai su kvinoja

Namų šeimininkės gali paįvairinti savo šeimos valgiaraštį kvinojos pagalba. Kvinoja išpopuliarėjo tarp sveikai besimaitinančių žmonių. Joje yra daug baltymų: kai kuriose šių grūdų rūšyse yra beveik 20 % baltymų, o, pavyzdžiui, ryžiuose - tik 7 %. Kvinoje gausu daug aminorūgščių ir ląstelienos. Tačiau norėdami skaniai paruošti kvinojos patiekalą, prieš gamindami būtinai ją nuplaukite.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Sveiki grybai su kvinoja Žingsnis 1
Grybus supjaustykite koteliais. Nulupkite svogūno ir česnako odelę ir nuplaukite. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o česnaką smulkiai sukapokite.

Žingsnis 2

Sveiki grybai su kvinoja Žingsnis 2
Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę ir 5 min. pakepinkite grybus aliejuje, tada sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 2-3 min. Į grybus ir svogūnus suberkite kvinoją, maišydami kepkite, kol ji gerai įsigers į aliejų, supilkite sultinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Patiekalą sudėkite į gilų serviravimo dubenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos