Publikavimo data: 2025-08-18
Sveiki grybai su kvinoja
Namų šeimininkės gali paįvairinti savo šeimos valgiaraštį kvinojos pagalba. Kvinoja išpopuliarėjo tarp sveikai besimaitinančių žmonių. Joje yra daug baltymų: kai kuriose šių grūdų rūšyse yra beveik 20 % baltymų, o, pavyzdžiui, ryžiuose - tik 7 %. Kvinoje gausu daug aminorūgščių ir ląstelienos. Tačiau norėdami skaniai paruošti kvinojos patiekalą, prieš gamindami būtinai ją nuplaukite.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite koteliais. Nulupkite svogūno ir česnako odelę ir nuplaukite. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o česnaką smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę ir 5 min. pakepinkite grybus aliejuje, tada sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 2-3 min. Į grybus ir svogūnus suberkite kvinoją, maišydami kepkite, kol ji gerai įsigers į aliejų, supilkite sultinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Patiekalą sudėkite į gilų serviravimo dubenį.
Kategorijos