Publikavimo data: 2024-06-11
Sveiki onigiri su krevetėmis
Onigiri - vienas iš nacionalinės japonų virtuvės patiekalų, tai tankus ryžių rutuliukas arba trikampis. Įdarui gali būti naudojamos jūros gėrybės, žuvis, daržovės, valgomieji jūros dumbliai. Patiekalo paslaptis slypi būtent formavimo tankume. Geriausios onigiri skirtos ryžių rūšys yra apvalių grūdų, turinčios daug krakmolo. PP onigiri su krevetėmis maloniai paįvairins jūsų valgiaraštį. Patiekalas turi mažai kalorijų, todėl tiks dietinei mitybai.
Žingsnis 1
Krevetes išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius, kol išvirs, šiek tiek atvėsinkite, suberkite cukrų, druską ir ryžių actą.
Žingsnis 3
Onigiri galite formuoti rankomis, tačiau patogiau naudoti nedidelį trikampį indą. Ant trikampio formos indo dugno dėkite ryžių sluoksnį ir padarykite įdubimą. Į įdubimą įdėkite dalį griežinėliais pjaustytų krevečių.
Žingsnis 4
Ant viršaus užberkite ryžių sluoksnį ir švelniai užspauskite. Atsargiai išimkite onigiri iš indo. Tą patį padarykite ir su likusiais produktais.
Žingsnis 5
Vieną onigiri pusę apvyniokite nori jūros dumblių juostele. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos