Sveiki onigiri su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Sveiki onigiri su krevetėmis

Onigiri - vienas iš nacionalinės japonų virtuvės patiekalų, tai tankus ryžių rutuliukas arba trikampis. Įdarui gali būti naudojamos jūros gėrybės, žuvis, daržovės, valgomieji jūros dumbliai. Patiekalo paslaptis slypi būtent formavimo tankume. Geriausios onigiri skirtos ryžių rūšys yra apvalių grūdų, turinčios daug krakmolo. PP onigiri su krevetėmis maloniai paįvairins jūsų valgiaraštį. Patiekalas turi mažai kalorijų, todėl tiks dietinei mitybai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
13 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveiki onigiri su krevetėmis Žingsnis 1
Krevetes išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Sveiki onigiri su krevetėmis Žingsnis 2
Išvirkite ryžius, kol išvirs, šiek tiek atvėsinkite, suberkite cukrų, druską ir ryžių actą.

Žingsnis 3

Sveiki onigiri su krevetėmis Žingsnis 3
Onigiri galite formuoti rankomis, tačiau patogiau naudoti nedidelį trikampį indą. Ant trikampio formos indo dugno dėkite ryžių sluoksnį ir padarykite įdubimą. Į įdubimą įdėkite dalį griežinėliais pjaustytų krevečių.

Žingsnis 4

Sveiki onigiri su krevetėmis Žingsnis 4
Ant viršaus užberkite ryžių sluoksnį ir švelniai užspauskite. Atsargiai išimkite onigiri iš indo. Tą patį padarykite ir su likusiais produktais.

Žingsnis 5

Sveiki onigiri su krevetėmis Žingsnis 5
Vieną onigiri pusę apvyniokite nori jūros dumblių juostele. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos