Publikavimo data: 2024-05-25
Sveiki virti drugeliai
Šie nebrangūs, europiečiams pažįstami grybai su riebiomis, slidžiomis kepurėlėmis yra tikra paspirtis šeimininkėms. Jų skonis ir maistinė vertė ne mažesnė nei pievagrybių, be to, jie turi gydomųjų savybių. Tačiau neskubėkite jų kepti, šiuo būdu kepant grybai iš dalies praranda savo naudingąsias savybes. Mūsų receptas padės jums pasigaminti tikrai sveikų grybų.
Žingsnis 1
Užpilkite grybus karštu vandeniu, įpilkite citrinos rūgšties ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, virkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Išvirusius grybus išmeskite į koštuvą, nusausinkite ir nuplaukite šiltu vandeniu.
Žingsnis 2
Išvirusius grybus sudėkite į puodą, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių, lauro lapą. Užpilkite nedideliu kiekiu vandens, kad grybai būtų visiškai apsemti. Uždenkite dangčiu, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Palikite pastovėti apie 10 minučių, išimkite skepetaite ir leiskite nuvarvėti.
Kategorijos