Publikavimo data: 2025-08-20
Sveikos korėjietiškos morkos su kopūstais
Korėjietiškos morkos - tai korėjietiško patiekalo kimči, kopūstų salotos su daug aštrių prieskonių, atmaina. Tradiciškai korėjietiškos morkos gaminamos tik iš morkų su prieskoniais, į kurių sudėtį įeina raudonieji pipirai ir česnakai, tačiau pagal šiuolaikinius receptus šį patiekalą galima ruošti ir su kitais ingredientais, pavyzdžiui, agurkais, kukurūzais ar kopūstais. Kopūstuose gausu vitaminų, jie puikiai dera su morkomis, o patiekalas išsiskirs ryškiu skoniu ir naudingomis savybėmis.
Žingsnis 1
Nuplautą kopūstą supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į patogią gilią keptuvę. Kiekvieną lapą pabarstykite druska ir palikite kopūstus 3 valandoms. Kas 30 minučių kopūstus apverskite, kad gerai įsigertų druskos.
Žingsnis 2
Į tinkamą dubenį supilkite šaltą vandenį ir įmaišykite ryžių miltus. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Suberkite cukrų, dar kartą išmaišykite ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Morkas ir daikoną supjaustykite plonais griežinėliais aštriu peiliu arba specialia tarka. Stambiai supjaustykite imbierą ir svogūną.
Žingsnis 4
Imbierą, svogūną ir česnaką sumalkite trintuvu ir supilkite į atvėsusį ryžių sultinį. Sudėkite adžiką, paprikas, morkas, daikonus ir žuvies padažą.
Žingsnis 5
Sūdytus kopūstus gerai nuplaukite vandeniu ir kiekvieną lapą apšlakstykite padažu. Sudėkite patiekalą į plastikinį indą ir palikite 24 valandas kambario temperatūroje. Po to dar 2 dienoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos